Manuele lymfedrainage

Gepost op 20 nov 2017 door Decock Tim


Manuele lymfedrainage

Lymfedrainage is een normale, natuurlijke functie in ons lichaam, die echter bemoeilijkt kan worden door ziekte, stress of als gevolg van een ongeval.
In dit geval kan de drainage van de lymfe manueel (met de handen) geoptimaliseerd worden.

Bij de manuele lymfedrainage wordt ritmisch een overwegend zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen, waarbij de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfestelsel.

Vooral het ritme van deze ‘handgreep’ is erg belangrijk.
Dat ritme moet namelijk exact overeenkomen met het openen en sluiten van de kleppen in de lymfebanen en in de haarvaatjes, want dan alleen kan al het ‘overtollige’ lichaamsvocht goed worden afgevoerd.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de klacht en zal vrijwel pijnloos zijn. De behandeling begint, indien nodig, met een uitgebreid gesprek, waarin o.a. duidelijk zal worden hoe het lichaam (de mens) functioneert.

De massage begint bij de lymfeklieren in de hals (de basis) gevolgd door, afhankelijk van de klacht, de lymfeklieren in de buikstreek, oksels, liezen en/of het gelaat. Heeft de patiënt klachten buiten deze lymfekliergebieden dan zal daarop een gerichte specifieke behandeling volgen.

Lees meer ...

Pagina 3 van 6 65432 1

Foto Galerij